Henrik

Nya flaggskepp från Roland

Roland har släppt Series 7 där fokus har lagts på att erbjuda bästa möjliga ljudupplevelse genom att introducera VST-liknande egenskaper. En helt ny trummodul och tre nya kit baserade på den.

Med förbättrad ljudupplevelse som första prioritet har Roland precis släppt en ny flaggskepps-serie som de kallar 7-series. Roland har hittills jobbat primärt med syntetiska ljud men tar nu ett ordentligt kliv in i världen av samplade trumljud. VST-egenskaper är det som efterfrågats allt mer och Roland har lyssnat på det.  Den nya modulen Roland V71 ersätter TD-50 icg är fylld med samplade trumljud av absoluta toppklass som tagits fram tillsammans med DW. En väldigt spännande funktion är att man numera med en knapptryckning kan du välja mellan att få en realistisk ljudupplevelse med äkta trumljud från ditt perspektiv som trummis eller ett snyggt producerat studioljud.

Några av de stora nyheterna på Roland V71:

  • Färgskärm och förbättrad navigering
  • Wifi-anslutning med uppkoppling till Roland Cloud för direkt tillgång till digitalt ljudbibliotek och programuppdateringar
  • Integration med DW Sound Works
  • Integration med datorbaserad editor


Integrationen med DW Sound works innebär att du med hjälp av en dator kan få full kontroll över ljudbiblioteket. Med den datorbaserade editorn får du en överskådligt användargränssnittet där  trummodulens inställningar kan hanteras på ett mycket smidigt sätt. 

Nya trumpads:

  • PD-14DSX – Virveltrumman har nu fått ett mer traditionellt utseende där den svarta gummisargen tagits bort och ersatts av en ny lösning som ger mer naturlig kantslagsfunktion. Dessutom har PD-14DSX fått sejarmekanik(!). Precis som på en akustisk virveltrumma kan du slå på och av sejarljudet och styra karaktären genom sejarmekanikens justerskruv. 
  • PD-10x och PD-12x är nya puk-pads med förbättrad sensorteknik och ett en kromad design som passar snyggt ihop med PD-14DSX. 
  • KD-12 är en ny stadig kick-pad med gott om utrymme för dubbelpedal. 


Nya trumset:

  • VAD716 - Största trumsetet med akustiskt utseende. Det ersätter VAD706 men med samma finishar som tidigare. Dessutom en ny finish som heter Satin Walnut. 
  • TD716 - Ersätter TD-50KV2 och har en 18” stor bastrumma och de nya pukpadsen med kromad design. 
  • TD713 – Ersätter TD-50K2 och har proffsfunktionerna i ett kompaktare format än TD-716 framför allt genom den mindre kick-paden KD-12. 


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.