Henrik

Revolutionerande lösning från Roland

Fram tills nu har vi trummisar alltid haft problemet med att inte kunna öva ljudlöst men bibehållen spelkänsla. Det har Roland äntligen löst!

Att spela trummor hemma utan att störa grannar eller omgivning kan i vissa fall vara hopplöst även med digitala trummor. Vibrationer och anslagsljud kan i vissa fall störa allt för mycket trots de ljuddämpande lösningar som finns tillgängliga. Roland har förstått problemet och hittat en lösning som gör det möjligt för alla att spela trummor hemma i lägenheten - även med känsliga grannar. 

Lösningen kallar Roland för - V-drums Quiet Design Series (VQD).  Trummorna ser i princip ut som vanliga digitala trummor men det finns ett antal avgörande skillnader. Under trumskinnen finns en vaxkake-liknande konstruktion i gummi som vilar på en platform med lufthål. Konstruktionen bildar en ljuddämpare som fångar upp ljudvågor och vibrationer. Pedalerna vilar på plattor med gummikuddar under som hindrar vibrationer från att nå golvet. Även rack och kick-pad står på fötter av mjuk gummi för att isolera trummorna från golvet. 

Resultatet är enastående med ca 75% lägre ljudnivå än ett ”vanligt” digitaltrumset från Roland. Ljudvolymen är ca 30dB vilket motsvarar en viskande konversation. Med Roland VQD - Quiet Design Series kan du vara säker på att inga grannar kommer att klaga på dig även om du övar mitt i nätterna. För oss som trumisar är detta en revolution! 

Roland VQD finns i två konfigurationer. Antingen VQD106 som är ett komplett digitaltrumset med Rolands TD-07-modul. Alternativt finns VQD106 pad kit som är samma paket fast utan trummodul. Detta är för dig som redan har en trummodul eller som vill välja din egen.

Om du istället vill byta ut enskilda komponenter på ett befintligt trumset så går även det. VQD-pads passar alla Rolands trummoduler likväl som till de flesta andra tillverkare (förutom hi-hat). 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.